Rice bowl med kyllingkjøttdeig i teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
Laktosefri

Rice bowl med kyllingkjøttdeig

i teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
4.19 (103)
Under 20 min
9 Ingredienser
Bowl er superpopulært for tiden, og her får du en bowl proppfull av smaker. En spennende og fargerik fusion-rett.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
½ pakke
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Vann
2 ss
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Kyllingkjøttdeig
150 g
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1034 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ss sukker og 2 ss vann i en skål, og vend inn agurkskivene.    
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og krydre med salt og pepper.   
 Skyll og kutt limen i båter. Ha risen og teriyakikjøttdeigen i en skål. Topp med gulroten, den lettsyltede agurken, vårløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten. 
God middag!