Stekt fiskepudding med gratinert blomkål
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Blomkål
1 stk
Bechamelsaus
200 g
Revet gouda
½ pakke
Bacon
150 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Vårløk
½ pakke
Fiskepudding
450 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i store buketter. Ha blomkålbukettene i en kjele med varmt vann. Vær forsiktig så det ikke spruter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Få hjelp av en voksen til å sile av vannet. Ha blomkålen i en ildfast form.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål.
Kok potetene møre i en kjele med vann. Det tar omtrent 20 minutter.
Ta bladene av blomkålen og del den i buketter. Kok blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet og ha blomkålen i en ildfast form.
Hell bechamelsaus over blomkålen og dryss over ost. Sett formen i ovnen og gratiner blomkålen til osten er gyllen.
Stek bacon i litt olje til det er sprøtt. Kutt vårløk i biter. Ha bacon og vårløk over blomkålen når den er ferdig.
Kutt fiskepuddingen i skiver à 1 cm. Stek skivene i en stekepanne med olje til de er gylne på begge sider.
Server stekt fiskepudding med gratinert blomkål og poteter.
Varm bechamelsausen forsiktig i en kjele og tilsett 1–2 ts karri. Rør godt og hell sausen over blomkålen før du setter den i ovnen.
«POTET»: Poteten er en av de viktigste matvarene vi har i verden, og den kommer i ulike former, farger og smaker. Det antas at poteten kom til Norge rundt 1740, og det dyrkes mellom 315 og 400 tusen tonn hvert år, fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Hvor i landet de ulike sortene blir dyrket er avhengig av vær, temperatur og jordsmonn. Poteten er en god kilde til karbohydrater, vitamin C og B, jern og fiber. Poteten er derfor en viktig del av vårt daglige kosthold. Potetens nøytrale smak gjør den til en allsidig råvare som kan brukes til det meste. Her er det bare kreativiteten som setter grenser!
God middag!