Roede
Pannestekt skreifilet med erte- potetmos og tomatsjy
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Malt muskatnøtt (kan sløyfes)
- margarin
- melk
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Grønne erter
125 g
Melk
1–2 dl
Margarin
1 ss
Malt muskatnøtt (kan sløyfes)
¼ ts
Banansjalottløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Purreløk
1 stk
Hodekål
300 g
Skreifilet
375 g
Margarin
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Etter 5 år i Barentshavet er endelig torsken gytemoden og fra januar til mars vandrer den norskekysten. Navnet Skrei stammer fra å skreide fram, vår gamle stavemåte for å gå, eller som man fremdeles sier i Nord-Norge, å skrei fram. Skreien spises fra hode til hale, med tungen som dens aller beste del. Skinnet kan også spises, men da må det skrapes fritt for skjell før den pannestekes.
Skrell potetene og kutt dem i to eller fire, avhengig av størrelse. Kok potetene i usaltet vann til de er møre, i omtrent 15–20 minutter. La ertene koke med de siste 2 minuttene. Sett poteter og erter til side.
Finhakk sjalottløk og chili. Stek dette blankt i en kjele med litt olje. Hell på hakkede tomater, hønsebuljong og vann. Kok opp og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Snitt purren i to og skyll den nøye. Kutt purreløk og hodekål i strimler. Kok opp en kjele med litt lettsaltet vann og legg på lokk. Damp grønnsakene i 3–4 minutter under lokk. Hell av vannet.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av (se tips). Krydre fisken med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og ha i margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Hell av vannet og knus potetene med en visp eller stamper. Ertene kan kan godt være hele, og trengs ikke å knuses helt. Rør inn melk og margarin til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskatnøtt.
Server pannestekt skreifilet med kokte grønnsaker, ertepotetmos og tomatsjy
150 g Fisk: 125 g Grønnsaker: 125 g Tomatsjy: 0,5 dl Energiinnhold: ca 370 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!