Urtebakt kyllinglår med stekte poteter
Ny oppskrift
Under 20 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne revet sitronskall over kyllingen før du setter den i ovnen.
Sett ovnen på 225 grader varmluft.
Ha potetene på et stort stekebrett med bakepapir på. Bland inn salt, pepper og olje. Sett brettet i ovnen og stek potetene i 15 minutter før du har på kyllingen.
Finhakk løpstikke og hvitløk, og bland det sammen med sitronsaft. Tørk kyllingen, ha den over i en bolle og gni marinaden godt inn. Ha på salt og pepper.
Når potetene har stått alene i ovnen i 15 minutter, ta ut brettet og vend om på potetene. Legg kyllingen på stekebrettet og sett brettet tilbake i ovnen. Stek videre til potetene er møre og kyllingskinnet er gyllent og sprøtt. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Skrell og kutt gulrot i staver. Kutt grønne bønner i hver ende. Sett over en kjele med lettsaltet vann. Kok gulrotstavene i 5–6 minutter. Ha i bønnene etter 2–3 minutter. Sil av vannet og vend inn litt olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Server urtebakt kylling med potetbåter, gulrot, grønne bønner og salat.
God middag!