Rask hverdagskebab med svinekjøtt, sprø grønnsaker og tzatziki
Ny oppskrift
Under 15 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Lettrømme
3 dl
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
½ stk
Svinestrimler
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Klasetomat
1 stk
Mais
1 pakke
Fullkornspita
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt gjerne pitabrødet med kaldt vann før steking, da blir et ekstra sprøtt!
Riv halve agurken på den grove enden av rivjernet og klem ut vannet. Bland sammen lettrømme, tzatzikikrydder og revet agurk.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek svinekjøttet til det er gyllent. Tilsett tyrkisk krydder og stek kjøttet til det er gjennomstekt.
Skyll salaten og kutt den i strimler. Kutt agurk og tomat i terninger og hell vannet av maisen. Ha alle grønnsakene i hver sin skål.
Stek pitabrødene i en brødrister. Om du ikke har brødrister kan du varme dem på rist i 3–4 minutter i stekeovnen på 190 grader.
Sett alle elementene på bordet så alle kan lage sin egen kebab slik de liker den best.
God middag!