Spicy vegetarcurry med søtpotet og ristede gresskarkjerner
Roede

Spicy vegetarcurry med søtpotet og ristede gresskarkjerner

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Søtpotet
    2 stk
    Olje
    1 ss
    Kjerneblanding
    1 pakke
    Gul løk
    1 stk
    Rød chili
    ½–1 stk
    Ingefær
    ½–1 bit
    Gulrot
    2 stk
    Squash
    1 stk
    Kikerter
    1 pakke
    Butter chicken-paste
    1 glass
    Hakkede tomater
    1 boks
    Kokosmelk
    1 pakke
    Vann
    1/2 dl
    Lime i båter
    ½ stk
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dette er en superdigg og sunn grønnsakscurry som varmer i kulden! Til denne har jeg byttet kjøtt med kikerter som er en god kilde til proteiner. Det er anbefalt å spise proteiner i form av f.eks. bønner, linser og erter. Bytt gjerne ut kjøttet med dette innimellom. Om du vil ha ris til, må du gjerne koke det ved siden av.

    Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Skyll søtpotetene og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter. De siste 5 minuttene strør du kjerneblandingen over søtpotene, slik at de får en lett gyllen farge og ristet smak. 
    Finhakk løk, chili og ingefær. Skrell gulrot. Kutt gulrot og squash i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. 
    Forvarm en vid kjele og stek grønnsakene sammen med butterchicken-pasten i 2-3 minutter. Hell på hakkede tomater og kokosmelk. Skyll ut boksen med 1/2 dl vann. Kok opp og la curryen småkoke i omtrent 15-20 minutter. Vend om underveis. Smak til med litt salt. 
    Skyll og tørk koriander. Grovhakk den og strø over retten ved servering. Del 1/2 lime i båter. 
    Server spicy vegetarcurry med søtpotet, ristet kjerneblanding, lime.
    350 gSøtpotet med kjerner: 100 gEnergiinnhold: ca420 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
    God middag!