Andebryst med ovnsbakte poteter, grønnkål, eple og rødvinsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
400 g
Andebryst
350 g
Salsicciapølser
300 g
Grønnkål
200 g
Eple
1 stk
Vann
½ dl
Rødvinssaus
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til rødvinssausen med litt rødvin - kanskje du har tenkt å ta deg et glass til middagen? for enklere tilberedning kok potetne i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta andebrystene ut av kjøleskapet. Snitt igjennom fettet med en skarp kniv, men vær forsiktig så du ikke snitter dypt i kjøttet. Lag rutemønster på omtrent en centimeter x en centimeter. Gni anda godt inn med salt og pepper på både fettsiden og på kjøttsiden. La brystene ligge og temperere en liten stund.
Vask potetene og kutt dem i skiver. Ha på godt med olje, salt og pepper utover et stekebrett med bakepapir og legg potetskivene utover. Sett brettet i ovnen og la det stå i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter vend om på potetskivene og stek de i ytterlige 10 minutter. Tilsett gjerne noen klatter med smør, da får poteten en veldig fin stekeoverflate og smaker ekstra godt.
Legg andebrystene med fettsiden ned i en stekepanne og sett platen på middels temperatur. La fettet bli skikkelig sprøtt før du skrur opp temperaturen og bruner andebrystene på andre siden. Steketiden er ca 11–12 min på skinnsiden og 1–2 minutter på kjøttsiden. Nå skal andebrystene være perfekt rosa. La brystene hvile et lunt sted i minimum 10 minutter. Ta vare på fettet i pannen.
Ha rødvinssausen i en liten kjele og kok opp.
Vask og rens grønnkålen og tørk den godt. Del eplet i terninger. Varm opp stekepannen med andefettet, ha i grønnkålen og stek den 1 minutt før du tilsetter vann. La vannet koke ut til grønnkålen begynner å falle sammen. Tilsett epleterningene og la frese med et lite minutt. Smak til med salt og pepper, og ha det hele over på et serveringsfat.
Vask stekepannen og stek salsicciapølser i olje på medium varme i 4–5 minutter på hver side.
Server andebryst med ovnsbakte poteter, salsicciapølser og stekt grønnkål med epler og rødvinsaus.
God middag!