Risboller med sweet chili saus, nudler og pak choy
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- salt
- soyasaus
Basmatiris
125 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Nøttemiks
75 g
Purreløk
1/2 stk
Grønn currypaste
1/2 pakke
Koriander
1/2 bunt
Risnudler
100 g
Sweet chili-saus
85 g
Pak choy
1 stk
Rød chili
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Snitt gjerne pak choyen i mindre biter om du ønsker det. La gjerne bladene være hele men kutt stilken.
Kok risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist nøttemiksen til nøttene er lett gylne og grovhakk dem. Rist sesamfrøene også. Skyll og grovhakk purreløk. Skrell og finhakk hvitløk.
Ha den kokte risen i en stor bolle. Tilsett hakkede nøtter, 100 g hakket purreløk, currypaste og ca 2/3 ts salt. Bland godt sammen slik at alt blir godt fordelt. Mos det hele kjapt med stavmikser til du har en lett seig farse. Eventuelt kan du gjøre dette med en sleiv.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Form ca. 15 risboller ved å klemme dem godt sammen i hendene, som om du lager en snøball. Stek bollene i oljen til de er gyllenbrune og sprø. La risbollene steke i fred i panna til de har fått en gyllenbrun skorpe, før du snur på dem.
Hakk koriander. Kok nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og ha nudlene i en serveringsbolle og bland inn ønsket mengde sweet chilisaus og hakket koriander.
Skyll pak choyen og kutt av den nederste stilken, slik at du sitter igjen med hele enkeltblader. Skjær chili i tynne skiver. Varm opp en panne med litt olje. Tilsett halvparten av chilien, eller ønsket mengde. Fres pak choi-bladene kjapt, til bladene begynner å «falle sammen» og grønnfargen blir klarere. Legg pak choi-bladene over på en serveringsskål, drypp over litt soyasaus og strø over sesamfrøene.
Server stekte risboller med sweet chili-nudler og pak choi.
God middag!