Bakt laks med teriyakisjy, tomater og brokkolipuré

Bakt laks med teriyakisjy, tomater og brokkolipuré

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Malt muskatnøtt
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Smør
1-2 ss
Malt muskatnøtt
¼ ts
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Klasetomater
2 stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smør eventuelt et tynt lag med sennep på fiskestykkene. Kutt bort det ytterste laget på brokkolistilken, det er trevlete og smaker ikke så godt. Selve stilken er kjempegod, kan minne litt om asparges og bør alltid brukes! Kjør puréen helt fin eller behold den litt grovere. Er du usikker på når fisken er ferdig? Sett inn ett steketermometer i den tykkeste delen på fileten. Fisken er ferdig når termometeret viser 50 grader. La gjerne fisken hvile et par minutter før den serveres.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20-25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli. 
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med papir. Del tomater i grove biter. Legg fisk og tomater i en ildfast form. Smør et tynt lag med sennep på fiskestykkene. Ha teriyakisaus, sitronsaft og skiver av smør over fisken. Krydre eventuelt litt nykvernet  pepper over også. Sett formen på midterste rille i ovnen og bak fisken i 8–12 minutter (se tips). 
Kutt brokkolien i buketter og stilken i terninger (se tips). La brokkolien koke til den er mør, omtrent 4–6 minutter. Sil av vannet og damp brokkolien tørr.  Kjør brokkolien sammen i en blender eller med en stavmikser. Kjør alt til du har ønsket konsistens (se tips). Tilsett rømme og smør, og bland alt godt sammen. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Hold puréen varm i kjelen.
Server bakt laksefilet teriyakisjy med poteter, brokkolipuré, sjy og tomater fra formen.
God middag!