Kyllingfilet med tagliatelle og rød pesto
Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har et steketermometer, sett det i kyllingen der den er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den opp i skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Brun kyllingfiletene på skinnsiden i en middels pluss varm stekepanne med olje til de er gylne. Ha i smør det siste minuttet av steketiden. Krydre filetene med salt og pepper. Når de er ferdig brunet, legg dem over i en ildfast form. Sett formen i ovnen og stek kyllingen ferdig i ovnen. Det tar omtrent 10–15 minutter (se tips).
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 9–10 minutter. Hell av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen igjen. Ha i en klatt smør eller litt olivenolje, vend om og hold pastaen varm frem til servering.
Kutt sjalottløk i skiver og del tomater i store terninger. Stek løken lett gyllen i en stekepanne med olje. Ha i tomat og spinat, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Vend grønnsakene inn med den kokte pastaen og smak til med pesto.
Server kyllingfilet med tagliatelle, grønnsaker og pesto.
Middagsrestene er supre å ha til lunsj i morgen. Bland sammen pasta og kyllinger i terninger til en salat. Vend inn pestoen.
God middag!