Vegetarisk hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
Vegetar

Vegetarisk hvit pizza

med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En rask, sunn og god vegetarisk surdeigspizza. Søt rødbete og syrlig rødløk er kanskje utradisjonell topping, men denne pizzaen bør du smake-.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Revet ost
100 g
(Melk)
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1189 kcal
Fett:
62 g
Karbohydrater:
122 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, eller så varm som ovnen din går.
Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, balsamicovinaigretten, salt og pepper. Stek rødbetene nederst i ovnen i 15 minutter. Grovhakk valnøttene, og strø dem over rødbetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over den revne osten. Stek pizzaene midt i ovnen i 8–10 minutter. 
Skyll og grovhakk dillen. Topp pizzaene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, valnøttene, dillen og litt olivenolje.
God middag!