Aspargespai med Västerbottenost
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
Du trenger:
- 250 g butterdeig
- 400 g grønn asparges
- 200 g kremost
- 100 g Västerbottenost- revet
- 1 bunt dill
- ½ sitron – saften og skallet
- 1 eggeplomme
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader. Bland kremosten, Västerbottenosten og litt pepper. Plasser butterdeigen på en stekeplate med bakepapir eller i en paiform. Smør ut blandingen på butterdeigen, men la det være igjen en usmurt kant rundt om på omtrent 1 cm. Kutt av den nederste delen av aspargesen, og legg dem i et tett lag over butterdeigen og osteblandingen. Strø over salt, og pensle kanten rundt med en pisket eggeplomme. Stek i ovnen i ca 15 minutter, til paienhar puffet seg opp, og fått en gyllen og fin farge. I mellomtiden kan du hakke dill og blande denne med sitron, salt og pepper. Ringle over dilloljen før servering.