Les våre tips til barnevennlig hverdagsmat!

Smarte tips til barnevennlig hverdagsmat

At hverdagen med barn kan være travel,kan mange kjenne seg igjen i. Skole, barnehage, fotballtrening og korøvelse, kjøring hit og dit – og oppi alt dette skal det stå sunn, god og variert mat på bordet, hver kveld. Det er målet, i alle fall, men noen ganger er det lettere sagt enn gjort.

Mange småbarnsforeldre er nok enige i at det er kan være utfordrende å variere barnas hverdagsmat – derfor har vi samlet noen tips, som kanskje vil gjøre det enklere å lage raske, gode og varierte måltider som alle i familien vil sette pris på!

Se barnevennlige retter her

God hverdagsmat til barnefamilien

Å følge lange oppskrifter med mange ingredienser kan være tidkrevende og ikke alltid passende i en hektisk hverdag – de rettene sparer vi til helgen. Å ha en liste med enkle og raske oppskrifter lønner seg en hverdagskveld barna er litt ekstra sultne og masete. Så hva er definisjonen på enkel hverdagsmat? Den bør gå raskt å lage, ha få ingredienser og smake godt, og det beste hadde kanskjevært om den lages av ingredienser du allerede har hjemme.

One pot-retter

Enkle one pot-retter er redningen for travle foreldre. Lag gryteretter med kylling, grønnsaker og fullkornsnudler, eller en sunn risotto med masse smak og næringsstoffer. Putt alle ingrediensene i en gryte, og “glem” den på stekeovneni 25 minutter. Perfekt en kveld du heller vil bruke tiden på noe annet.

Pasta er en redning i hverdagen!

Pastaretter

Pastagratenger, lasagne, pasta bolognese ell

er pastasalat – mulighetene er mange når du har en pose pasta i skapet. En pastasalat er perfekt å lage hvis du har grønnsaksrester i kjøleskapet,pluss litt skinke eller bacon. Bland ferdigkokt pasta, grønnsaker og skinke sammen med litt crème fraîche, sennep, salt og pepper, og du har en nydelig middag på null tid. 

Et raskt alternativ til lasagne er makaronigrateng, her trenger du bare koke makaroni, og ha pasta, grønnsaker og skinke i en form. Pisk sammen litt egg og fløte, ha det over i formen, og topp med ost. Etter en liten halvtime i ovnen har du en middag hele familien kan nyte sammen!

Husmannskost

De aller fleste barn blir lykkelige av å få servert kjøttboller og potetstappe. Her kan du enten gå for ferdiglagde varianter, eller lage fra bunnen – du kan til og med bytte ut kjøttbollene med falafler, for et grønnere alternativ, eller rett og slett steke opp litt kjøttdeig hvis kvelden er ekstra travel.Vi kan nesten love at barna blir fornøyde uansett. Fiskepinner og råkost er kjent og kjært for mange, og med nypoteter og en klikk god smør blir det nærmest en delikatesse.

Quesadillas er mange barns favoritt!

Quesadillas 

Har du noen tortillas liggende etter tacokvelden? Fyll dem med skivet ost, skinke eller revet kylling og litt paprika, og stek dem på begge sider til osten smelter og lefsene blir gylne. Med litt salsa og en enkel salat er dette hverdagsmiddag god som noen!

Og husk, hos Godtlevert kan du velge mellom 80 retter hver uke, vi har til og med en egen kategori som heter «barnevennlig» der du velger retter selv. God middag!

Les om lunsj til barn