Kveldsmat til barn – en fin avslutning på dagen

Hvorfor ikke la kveldsmaten til barna bli en hyggelig avslutning på en hektisk dag? Det gir både små og store en fin mulighet til å få roet ned og snakket om dagen som har vært, samtidig som barna føler at de blir sett og hørt. Gjør litt ekstra ut av det med enkle alternativer for kveldsmaten til barna, og hyggelig samarbeid på kjøkkenet.

Et godt alternativ er å trylle om eventuelle rester fra middagen til kveldsmat. Rester av poteter kan stekes med litt skinke eller pølser og bli en enkel pytt i panne. Rester av pizza kan lett varmes i mikron eller i stekeovn for et kveldsmåltid som garantert faller i smak hos barna.

Har det blitt rester etter fiskekakene til middag? De passer perfekt på brødskiva til kvelds!

Fiskekaker til kvelds.
Tryll restene av middagen om til kveldsmat til barna.

Eller hva med å velge en enkel rett i matkassen som du sparer til kveldsmat.

Pannekaker med bøkerøkte baconskiver og blåbærsyltetøy tar bare 15-20 minutter å lage, og er perfekt som et ekstra hyggelig kveldsmåltid.

Pannekaker til kveldsmat.
Server pannekaker med bacon til kveldsmat til stormende jubel fra store og små.

Club sandwich med kylling, bacon, egg og aioli passer like godt til middag som til ekstra god kveldsmat. Og vi kan nesten garantere at barna vil elske den!

Club sandwich
En god og mettende sandwich fungerer godt til kvelds.

Favorittkassen er vår mest barnevennlige matkasse. Les mer om barnevennlig matkasse her.


Sjekk alle Ekspressrettene vi har på menyen – vi et stort utvalg hver uke!

Lettvint og god kveldsmat til barn

Når kvelden kommer, er kanskje ikke varm kveldsmat for barna det første du tenker på. Det har vært en lang dag, og du vil helst lage en rask og sunn kveldsmat til barna. Det tar heldigvis ikke så mye lengre tid å lage en varm kvelds enn det tar å finne frem brød og pålegg. La barna hjelpe til med det de kan, og større barn klarer ofte å lage kveldsmaten selv. Nedenunder finner du noen tips til både varm og kald kveldsmat til barn og voksne.

Tips til varm kveldsmat for til barna

 • Varme smørbrød, som for eksempel pølse- eller karbonadesmørbrød.
 • Omelett eller eggerøre.
 • Grove vafler/pannekaker - prøv gjerne vår oppskrift på grove vafler
 • Bananlapper
 • Toast
 • Hvete- eller havregrøt toppet med bær og nøtter.
 • Arme riddere med valgfri topping.
 • Pizzasnurrer

Tips til kald og god kveldsmat til barna

 • Smoothie bowl med bær og frukt - prøv vår oppskrift på bærsmoothie
 • Grove horn
 • Grove muffins
 • Havregryn og melk/yogurt
 • Sandwich med ost og skinke, eller annet godt pålegg
 • Fruktsalat med yogurt eller kesam

Ha kveldsmat til barn på lur i fryseren

Noen av våre kveldsmattips til barn inkluderer bakverk. Du trenger overhodet ikke å stresse med å sette deig akkurat den dagen du vil servere innbakte horn eller grove muffins som barnas kveldsmat. Lag disse på forhånd og frys det ned.

Prøv gjerne vår oppskrift på enkle og skikkelig gode eltefrie rundtstykker

Eltefrie rundstykker
Nystekte rundstykker med godt pålegg smaker godt til kveldsmat.


Ha en bakedag i måneden hvor du baker sammen med barna for å fylle fryseren med god kveldsmat til barn og voksne. La gjerne barna få bake egne varianter, og lage for eksempel fylte horn med det fyllet de liker best.


Når dere skal ha bakverket til kveldsmat kan man ta opp akkurat det antallet man trenger fra fryseren. Horn, pizzasnurrer, scones og muffins tiner fort i mikroovnen eller stekeovn, mens barna og du dekker bord og har en rolig stund sammen.

Kveldsmat til barn er en god læringsarena

Vanligvis ønsker foreldre at barna skal lære seg å smøre brødskiver, varme opp mat og mer til på egen hånd. Ofte ender dette med at mor eller far lager frokosten og matpakken til barna for å spare tid. Kveldsmaten er en ypperlig arena for barna å lære på. Man har bedre tid, og barna har muligheten til å prøve og feile uten tidspress.

På den måten kan en god kveldsmat for barna også bli en ypperlig læringsarena for dagens andre måltider. På sikt vil barna klare å smøre sin egen matpakke og varme opp bakverk samt være i stand til å kunne ta mer ansvar for egen frokost og kvelds.

På samme måte kan du ta med barna på kjøkkenet når middagen skal lages. La de gjerne få være med å velge middagen – det vil kunne bidra til at de får en større interesse for matlagningen. Med matkasse kan du ta med barna på hele reisen - fra å velge middager, pakke ut matkassen, og til slutt la de få være med å lage maten. Blir det mot formodning rester igjen etter middagen, er dette perfekt å bruke som kveldsmat – enten samme kveld, eller dagen etter.


Hver uke har vi et stort utvalg av middager som passer for barna – la deg inspirere til å bruke opp restene etter middagene som kveldsmat.