Fem autentiske retter fra Italia på menyen

Fem autentiske retter fra Italia

Italia, et land som har mer å by på enn solfylte strender og historiske byer. Det er også en verden av fantastisk mat, levende smaker, og en matkultur som feirer livets gleder.La oss ta en smakfull reise gjennom Italia med fem retter som ikke bare fyller magen, men også hjertet.

I ukene 7—11 har vi satt Italia på menyen i Godtlevert. Alle rettene finner du under kategorien «Italia» der du velger retter selv, og du legger dem selv til i matkassen din!

Les mer og bestill her
Panert svinekam med gnocchi, gresskar på to måter, salvie og kapers.

Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia

Dette er en ekte smaksopplevelse fra Italia. Saftige panerte svinekoteletter, gnocchi, to varianter av gresskar, alt badet i en smakfull saus med hint av salvie. Sødmefull og fløyelsmyk gresskarpuré og ovnsbakte gresskarterninger gir tekstur og fylde. Denne retten er autentisk tradisjonell italiensk, rustikk, smakfull og mettende.

Pizza med hvit saus, parmaskinke, cherrytomater og ruccola

Pizza bianca con prosciutto di Parma, pomodorini dolci

Denne pizzaen har hvit base og er toppet med herlig parmaskinke og søte cherrytomater. Kombinasjonen av sprø skorpe, myk ost, og deilig skinke tar deg rett til Italias hjerte. Salt skinke, mild hvitløksdressing og søte tomater toppet med pepperaktig ruccola – en herlig kombinasjon av smaker.

Sopprisotto med bakt squash og paprika, servert med mozarella og hvitløksolje

Risotto ai funghi con verdure, mozzarella e olioall'aglio

En kremet risotto med skogens sopp, ferske grønnsaker, mozzarella, og hvitløksolje. En risotto skal være fløyelsmyk, mettende og fyldig, og det er ingen kunst med råvarer som disse. Dette er en ekte hyllest til den italienske matkunsten, der enkle ingredienser blir forvandlet til en fest av smaker på tallerkenen.

Cacciatore betyr «jeger» på italiensk, og dette er en varmende og god kyllinggryte laget på jegerens vis, som nesten lager seg selv.

Pollo alla cacciatore con mezzemaniche

Cacciatore betyr «jeger» på italiensk, og dette er en varmende og god kyllinggryte laget på jegerens vis, som nesten lager seg selv. Dette er smaken av italiensk husmannskost. Mat som varmer sjelen og tar deg med til italienske landsbygder, der måltidene lages med kjærlighet og deles rundt et felles bord.

Saftig laks med sitron, paprika, gresskar, kikerter, og smør med persille.

Salmone al limone con paprika, zucca e ceci, burro al prezzemolo

Saftig laks med sitron, paprika, gresskar, kikerter, og smør med persille. Denne retten gir deg smaken av det friske Middelhavet, der kvaliteten på råvarene er av ypperste kvalitet, og maten er proppfull av smak og næring.

Italia er ikke bare et land, det er en smaksopplevelse. Disse fem rettene er bare en liten smakebit av den rike italienske matkulturen. Så hiv deg med på denne kulinariske reisen, og be familien på en autentisk smaksfest med Godtleverts italienske retter. Buonviaggioculinario!

Og husk, hver uke har vi retter fra alle fire verdenshjørner på menyen. Hver uke kan du velge mellom 85 forskjellige middager, der du setter sammen matkassen din selv. God middag!

Se ukens meny