Fiskesandwich

Hvis du sitter igjen med rester etter fiskemiddagen, kan du lage en god fiske­sandwich. Bruk gjerne det du har i kjøleskapet, og bytt ut crème fraîchen med rømme eller majones. Det er ingen regler her. Bare bruk fantasien.

  • 1 sjalottløk
  • ½ bunt vårløk
  • 200 gram kokte eller stekte fiskerester, filet eller panert
  • dill
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ts Dijon-sennep
  • sitron
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • landbrød eller lignende


Varm opp stekeovnen til 200 grader varm­luft. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Finhakk fisken og dillen. Bland sammen sjalottløken vårløken, dillen, fisken og crème fraîchen i en bolle. Smak til med sennepen, sitronen, litt salt og pepper. Sett røren i kjøleskapet. Legg brødet på et stekebrett med bakepapir. Drypp litt olivenolje over brødet, og stek det i ovnen i omtrent 4 minutter. Topp brødet med røren før servering.