Grillet purreløk med ramsløksmør
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Her får du tips til et supergodt tilbehør - grillet purreløk med ramsløksmør. Passer utmerket med både kjøtt og kylling, eller sammen med masse annet grønt på grillen.
Slik lager du grillet purreløk med ramsløksmør
Du trenger:
- 2 purreløk
- 150 g romtemperert smør
- 15 ramsløkblader
- ½ sitron, saften og skallet
- 1 ts flaksalt
- Olivenolje
Slik gjør du:
Miks ramsløken med det myke smøret til det er grønt og luftig. Bruk gjerne en stavmikser. Vend inn sitronsaften, skallet og flaksaltet og oppbevar smøret i romtemperatur frem til servering. Skyll purreløken nøye, og grill dem hele, til de er møre og myke hele veien igjennom. Ikke vær redd dersom de ytterste lagene blir litt brente, disse kan du bare skrelle av før servering. Skjær purren i mindre biter, og serverer sammen med ramsløksmøret.
Vil du har flere tips på tilbehør til grillmaten? Her finner du oppskrift på både ananas- og sellerisalsa og agurk- og dillmajones som passer perfekt til både pølsene og annen grillmat.