Havrecookies med sjokolade
Her får du oppskriften på havrecookies med sprø kant og fløyelsmyk kjerne. Enkle å lage, og helt uimotståelige.
Du trenger:
- 200 g mykt smør
- 1,5 dl brunt sukker
- 1,5 dl hvitt sukker
- 2 egg
- 3 dl hvetemel
- 3 dl havregryn
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 100 g mørk sjokolade
- 1 dl hakkede nøtter
- Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig.
- Bland inn ett og ett egg.
- Bland alt det tørre og vend det inn i smør- og eggeblandingen.
- Hakk sjokolade og nøtter og vend det inn i deigen.
- Ha cookiedeigen på et bakepapir og rull den til en pølse. Legg pølsen i kjøleskapet i minimum 2 timer.
- Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Kutt cookiedeigen i skiver som er ca. 1 cm tykke, legg dem på et stekebrett med bakepapir. La cookiesene ligge med godt mellomrom da deigen flyter utover ved steking.
- Stek cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Cookiesene skal være litt sprø utenpå og myke inni.
Tips! Ha deigen i en tett boks og stek cookies etter hvert som du ønsker å spise eller servere dem.