Matpakketips

Synes du det er vanskelig å finne inspirasjon til matboksen? Det skal ikke så mye til for å få den til å se litt ekstra fristende ut. Og det er mye som kan forberedes i forveien, så med litt planlegging slipper du stresset rundt matboksen på morgenen. Her får du våre beste matpakketips.

Matpakkemuffins

Muffins med grovt mel, skinke, ost og ulike typer grønnsaker er både sunt og mettende og passer perfekt i matboksen. Lag matpakkemuffins i helgen og frys ned. Så kan du legge de fryst rett i matboksen og de tiner akkurat i tide til lunsj.

Image alt text

Yoghurt og hjemmelaget granola

Fyll yoghurt på et lite plastbeger (pass på at lokket sitter godt på) og ha hjemmelaget granola i en liten boks ved siden av. Legg gjerne til en neve med blåbær eller bringebær som ekstra topping.

Frukt og grønt

Kutt frukt og grønnsaker i skiver eller båter. Eple, gulrøtter, cherrytomater, snacksagurk, paprika, sukkererter og druer holder seg godt i matboksen i noen timer. Ha gjerne peanøttsmør i en boks ved siden av som dipp. Kjøper du et peanøttsmør som er laget av mesteparten peanøtter (gjerne så mye som 98%), kan du være sikker på at du eller poden får massevis av sunn næring.

Image alt text

En neve bær og nøtter

Bruk gjerne en matboks med ulike små rom. Da kan du fylle på med ulike bær som blåbær, bringebær eller moreller. Nøtter er også godt å ha som litt ekstra påfyll.

Middagsrester

Rester etter middagen er supert å ha i matboksen. Og en genial måte å unngå matsvinn.

Smoothie

En mettende smoothie smaker alltid godt. Gjerne basert på mest grønnsaker og bær fremfor juice, så blir den mer mettende og gir mer energi utover dagen. Ha den gjerne på en termos som holder den kald frem til lunsj. Smoothien kan du med fordel lage kvelden før og ha i kjøleskapet over natten, så sparer du tid i en travel morgensituasjon.

Image alt text

Eltefrie rundstykker

Rundstykker med ekstra godt pålegg er alltid fristende. Prøv gjerne vår oppskrift på eltefrie rundstykker. Disse rører du enkelt sammen på kvelden og hever over natten. På morgenen lager du raskt “klatter” av deigen, og steker uten etterheving. La de avkjøle seg litt, før du fyller de med fristende pålegg som salat, ost, skinke og masse grønnsaker.