Solgul omelett
Få en god start på dagen med en solgul omelett til frokost.
8 personer
Du trenger:
- 16 egg
- 1 bunt gressløk
- salt og pepper
- smør
- 3 dl fløte
- 200 gram revet mozzarella
- spekeskinke
- gule cherrytomater
- ruccola
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Knekk eggene i en bolle, og finhakk gressløken. Krydre eggene med salt og pepper, ha i gressløken og fløten, og pisk det hele sammen til en røre.
- Varm opp en teflonstekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Hell halvparten av fløte- og eggeblandingen i stekepannen, og stek til det stivner i bunnen. Trekk eggeblandingen inn mot midten med en stekespade.
- Dryss over halvparten av den revne osten når eggeblandingen har stivnet litt, men fremdeles er litt rennende. Stek omeletten øverst i ovnen, til osten er gyllen og omeletten er gjennomstekt.
- Gjenta prosessen, og lag en omelett til.
- Kutt tomatene i to, og skyll ruccolaen.
- Topp omelettene med spekeskinken, tomatene og ruccolaen.
Tips: Server med smør og godt brød!