Tilbehør til grillmaten
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Ananas- og sellerisalsa
- ½ ananas
- 1 selleristilk
- 1 rød paprika
- ½ bunt vårløk
- koriander
- lime
- chilisaus (sweet chili, sriracha eller lignende)
- salt
- pepper
Skrell ananasen. Skyll selleristilken. Rens paprikaen. Kutt ananasen, selleristilken og paprikaen i små terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en bolle, og smak til med limesaft, chilisaus, salt og pepper.
Agurk- og dillmajones
- 1 agurk og/eller sylteagurk
- 1 sjalottløk
- ½ bunt dill
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl majones
- salt
- pepper
Riv agurken på et rivjern, og legg den i en sikt eller sil. Strø over litt salt, og klem ut så mye væske som mulig. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk dillen. Bland sammen agurken, sjalottløken, dillen, crème fraîchen og majonesen. Smak til med salt og pepper.