Varm eplemost med ingefær, kanel og honning
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Du trenger:
- 1 liter eplemost (gjerne en ekstra god, laget på sesongens epler)
- Saften fra 1 sitron
- 2 hele kanelstenger
- 1 bit ingefær (tommelstor)
- Honning
Legg alle ingrediensene foruten honningen i en gryte og varm forsiktig opp. La det hele trekke en stund, så eplemosten tar smak fra krydderet, før du siler av. Server eplemosten varm og bland i litt honning.
Her finner du også oppskrift på kjempegode vafler med eplekompott og ristede pekannøtter og en spennende eplekake med karamell.