Hjem
/
Slik spiser fleksitarianere
Slik spiser fleksitarianere
Del

Slik spiser fleksitarianere

Hvis du er ukjent med begrepet fleksitarianer, er du ikke alene. En fleksitarianer spiser halvparten vegansk kost og halvparten kjøtt, fisk og meieriprodukter.
24. februar, 2022

Enkelt forklart betyr begrepet fleksitarianer å spise et mer plantebasert kosthold. Noen dager i uken velger man rene vegetarretter, mens resten av uken spiser man et tradisjonelt kosthold.

Kjøttfrie dager

Mange ser fordelene med et vegetarisk kosthold, men synes det er vanskelig å gi helt slipp på kjøtt, fisk, egg og melk. Løsningen blir «kjøttfrie» faste dager, som for eksempel onsdager og torsdager. Det er lett å huske faste kjøttfrie dager, og enda mer å glede seg til når man får lyst på kjøtt og fisk. – Godtlevert har en egen kategori som heter Fleksitarianer. Vi ser økt etterspørsel etter vegetarkostens fordeler, samtidig som man kan kose seg med melkeprodukter, kjøtt og fisk, sier Frank Holm, en av kokkene i Godtlevert.

Mindre kjøtt

Det viktigste for en fleksitarianer er å spise mindre kjøtt. Godtlevert har hatt Fleksitarianer som kategori i tre år, men det er først nå folk har blitt bevisst på kategorien. – Vi har en hybridkasse med et plantebasert kosthold, som også inkluderer kylling og fisk, forklarer Holm.

Middagsfavoritter

For mange oppleves kategorien Fleksitarianer som et «kinderegg», med Godtleverts aller beste favorittretter. Krydderstekt torsk med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing er eksempler for fiskerettene i kategorien Fleksitarianer. Det samme er bakt gulrot- og borlotti bønnesalat med rødbetfalafel og mynteyoghurt. – Enkelt forklart kan en ukesmeny se slik ut; fisk på mandag, vegetar på tirsdag, kylling på onsdag, vegetar på torsdag og kylling på fredag, forteller Holm.

Gode kyllingretter

Fleksitarianere er glade i kylling, og bestiller ofte de samme kyllingrettene fra Godtlevert. Det går i ovnsbakt kyllingbryst med pestostekte grønnsaker og linguini. Det samme gjelder maispanert kylling med frisk coleslaw, chippotters og barbequesaus. – Når det er tid for vegetar igjen, er tortilla med sprøstekte kikerter, ovnsbakte søtpotet med spicy urtedressing en slager, avslutter Godtlevert kokk.

Det viktigste for en fleksitarianer er å spise mindre kjøtt.

Les mer om Fleksitarianere
Bestill Fleksitarianer her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.