
Del
Aspargespai med Västerbottenost
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
28. juni, 2022
Du trenger:
- 250 g butterdeig
- 400 g grønn asparges
- 200 g kremost
- 100 g Västerbottenost- revet
- 1 bunt dill
- ½ sitron – saften og skallet
- 1 eggeplomme
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader. Bland kremosten, Västerbottenosten og litt pepper. Plasser butterdeigen på en stekeplate med bakepapir eller i en paiform. Smør ut blandingen på butterdeigen, men la det være igjen en usmurt kant rundt om på omtrent 1 cm. Kutt av den nederste delen av aspargesen, og legg dem i et tett lag over butterdeigen og osteblandingen. Strø over salt, og pensle kanten rundt med en pisket eggeplomme. Stek i ovnen i ca 15 minutter, til paienhar puffet seg opp, og fått en gyllen og fin farge. I mellomtiden kan du hakke dill og blande denne med sitron, salt og pepper. Ringle over dilloljen før servering.
Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem
Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middagerDel