Hjem
/
Aspargespai med Västerbottenost
Aspargespai med Västerbottenost
Del

Aspargespai med Västerbottenost

Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
28. juni, 2022

Du trenger:

  • 250 g butterdeig
  • 400 g grønn asparges
  • 200 g kremost
  • 100 g Västerbottenost- revet
  • 1 bunt dill
  • ½ sitron – saften og skallet
  • 1 eggeplomme
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader. Bland kremosten, Västerbottenosten og litt pepper. Plasser butterdeigen på en stekeplate med bakepapir eller i en paiform. Smør ut blandingen på butterdeigen, men la det være igjen en usmurt kant rundt om på omtrent 1 cm. Kutt av den nederste delen av aspargesen, og legg dem i et tett lag over butterdeigen og osteblandingen. Strø over salt, og pensle kanten rundt med en pisket eggeplomme. Stek i ovnen i ca 15 minutter, til paienhar puffet seg opp, og fått en gyllen og fin farge. I mellomtiden kan du hakke dill og blande denne med sitron, salt og pepper. Ringle over dilloljen før servering.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem

Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.06.2022
Chimichurri er en urtebasert klassiker med røtter i Argentina. Passer utmerket til all slags grillmat, som saus ved siden av, eller som en marinade til kjøtt.
Godtlevert bilde
30.06.2022
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Her får du tips til et supergodt tilbehør - grillet purreløk med ramsløksmør. Passer utmerket med både kjøtt og kylling, eller sammen med masse annet grønt på grillen.
Godtlevert bilde
28.06.2022
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.06.2022
Chimichurri er en urtebasert klassiker med røtter i Argentina. Passer utmerket til all slags grillmat, som saus ved siden av, eller som en marinade til kjøtt.
Godtlevert bilde
30.06.2022
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Her får du tips til et supergodt tilbehør - grillet purreløk med ramsløksmør. Passer utmerket med både kjøtt og kylling, eller sammen med masse annet grønt på grillen.
Godtlevert bilde
28.06.2022
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.