Hjem
/
Aspargespai med Västerbottenost
Aspargespai med Västerbottenost
Del

Aspargespai med Västerbottenost

Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
28. juni, 2022

Du trenger:

  • 250 g butterdeig
  • 400 g grønn asparges
  • 200 g kremost
  • 100 g Västerbottenost- revet
  • 1 bunt dill
  • ½ sitron – saften og skallet
  • 1 eggeplomme
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader. Bland kremosten, Västerbottenosten og litt pepper. Plasser butterdeigen på en stekeplate med bakepapir eller i en paiform. Smør ut blandingen på butterdeigen, men la det være igjen en usmurt kant rundt om på omtrent 1 cm. Kutt av den nederste delen av aspargesen, og legg dem i et tett lag over butterdeigen og osteblandingen. Strø over salt, og pensle kanten rundt med en pisket eggeplomme. Stek i ovnen i ca 15 minutter, til paienhar puffet seg opp, og fått en gyllen og fin farge. I mellomtiden kan du hakke dill og blande denne med sitron, salt og pepper. Ringle over dilloljen før servering.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem

Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.