Hjem
/
Enkle og skikkelig gode eltefrie rundstykker
Enkle og skikkelig gode eltefrie rundstykker
Del

Enkle og skikkelig gode eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker er noe av det enkleste du kan lage. Du rører bare sammen deigen på kvelden og lar den stå på kjøkkenbenken over natta. På morgenen setter du på ovnen og mens den varmer seg opp, klatter du ut deigen på et stekebrett. Ingen etterheving, bare inn i ovnen i ca 15 minutter, og vips har du rundstykker som passer perfekt til både frokost og matpakker.
23. august, 2021

Slik lager du eltefrie rundstykker

Du trenger (til omtrent 8-9 rundstykker)

  • 350 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt hvetemel
  • 4 dl vann (kaldt, rett fra springen går fint)
  • 1 ts tørrgjær (du trenger veldig lite, da disse skal heve lenge)
  • 1 ts salt

Mål opp alle ingredienser og bland sammen med en sleiv eller stor skje. Begynn med 3 dl vann og fyll på med resten etter hvert som du får blandet deigen sammen. Det er ikke sikkert du trenger alt. Deigen skal være litt løs og klissete.

Dekk til bollen med et lokk eller plastpose og la stå omtrent 8-10 timer. Dette er perfekt å gjøre på kvelden, så er deigen ferdig hevet til morgenen etter.

Når du skal steke rundstykkene, varmer du opp stekeovnen til 220 grader varmluft (eventuelt vanlig over- og undervarme funker like bra).

Bruk så en sleiv eller stor skje til å lage små “klatter” av deigen, som du legger på et stekebrett med bakepapir. Du vil ikke kunne forme disse med hendene til perfekte rundstykker, men det er heller ikke meningen. Ha gjerne litt vann på både sleiven og hendene dine, så setter ikke deigen seg fast så mye. Dryss gjerne noen solsikkekjerner eller gresskarkjerner på toppen.

Stek rundstykkene i ca 12-15 minutter og avkjøl på rist.

Tips! Du kan bytte ut hvetemel med andre meltyper om du vil. For eksempel speltmel. Prøv gjerne også å tilsette ulike typer frø i deigen, som solsikkefrø eller gresskarkjerner. Juster eventuelt mengden vann slik at ikke deigen blir for tørr.

Disse rundstykkene er perfekt å servere til frokost, eller supre å ha i matpakken.

Visste du at vi har et godt utvalg av frokostvarer i dagligvarerommet? Der finner du både pålegg, drikke og masse annet godt som passer til frokostbordet. Husk å legge til dagligvarer neste gang du bestiller din matkasse.

Velg blant 50 nye smakfulle middager hver uke

Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Leche betyr melk på spansk, og denne kaken består av et sukkerbrød som dynkes med 3 typer melk og toppes med krem og friske bær.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Leche betyr melk på spansk, og denne kaken består av et sukkerbrød som dynkes med 3 typer melk og toppes med krem og friske bær.