Hjem
/
Greske vinbladsdolmer
Greske vinbladsdolmer
Del

Greske vinbladsdolmer

Hvis du har vært på ferie i Hellas, har du kanskje smakt vinbladsdolmer? Dette er en morsom liten rett som kanskje ikke ser så fristende ut, men som smaker kjempegodt, og gir deg feriefølelsen lang vei. Ikke la deg skremme av oppskriften. Den kan virke litt komplisert, men det er verdt strevet. Dette er også en morsom rett å lage sammen med barna. Gjør det til et familieprosjekt, og sett barna i sving med å brette (eller rulle) dolmene.
28. juli, 2022

Slik lager du greske vinbladsdolmer

Ingredienser (til 16 stk/4 personer)

  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 16 vinblader (hermetiske)
  • 1 stor gul løk, finhakket
  • 1 ½ ts spisskummin
  • ½ ts tørket mynte
  • 1 ½ dl ris, kokt
  • 1 bunt dill
  • 1 sitron
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • Salt

Slik gjør du:

Stek løken, spisskummin og den tørkede mynten i litt olje til løken er myk. Avkjøl løken og bland den sammen med den kokte risen, lammekjøttdeigen og den hakkede dillen. Smak til med litt salt. Skyll vinbladene i vann og skjær vekk stammen (den litt tykke delen i midten). Legg vinbladet på benken med den blanke delen ned og ha en spiseskje med fyllet oppå vinbladet. Rull bladet sammen til en liten pølse og brett inn kantene. Når du har rullet sammen alle bladene, legger du de i en gryte med brettekanten ned. Skjær sitronen i skiver og legg oppå dolmene. Fyll på med buljongen og la det hele koke på svak varme i omtrent 20 minutter. La dolmene avkjøle seg i buljongen og server de enten lunkne eller kalde.

Tips! Vinblader kan være litt vanskelig å få tak i, men du finner de som regel i spesialforretninger.

Få gode og varierte middager levert rett hjem

Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.