
Hjemmelaget barbecuesaus
Du trenger:
2 dl ketchup
½ dl epleedikk
3 ss brunt sukker
4 ss lys sirup eller lønnesirup
1 løk i små terninger
2 fedd hvitløk – finhakket
2 ss worchestershiresauce
1 ss sweet chili sauce
1-2 ss dijonsennep
2 ss olje
1 ss revet sitronskall
Et par dråper Tabasco
Ha alle ingrediensene i en kjele. La sausen koke opp før du setter ned temperaturen. La sausen småkoke i ca 20 minutter. Rør gjerne iblant. Hvis du ønsker en litt chunky saus er den ferdig nå. Hvis ikke kjører du den opp med en blender eller stavmikser til du får en glatt og jevn saus. La den gjerne stå litt før du serverer den, da får smakene satt seg litt bedre. Server gjerne sausen både kald eller varm. Vel bekomme!
Tips fra kokken: Lag gjerne en stor porsjon av sausen, den kan fint oppbevares i kjøleskap lenge og passer til all slags grillmat, fra pølser og burgere til spareribs og koteletter. Hvis du ønsker enda mer smak i sausen er det fult mulig og krydre den med spisskumen eller koriander.
Ha en smakfull helg!