Hjem
/
Hvordan koke rødbeter?
Hvordan koke rødbeter?
Del

Hvordan koke rødbeter?

Visste du at du både kan steke, ovnsbake, sylte og koke rødbeter? Rødbeten er en fantastisk grønnsak som er mye mer allsidig enn hva mange kanskje tror. Ikke bare kan du bruke den som topping på brødskiven, men den kan også bære en hel middagsrett.
23. august, 2021

I Norge er kanskje syltede rødbeter det vi kjenner best, men kokte rødbeter er også en fantastisk måte å tilberede denne grønnsaken på. Betene er er proppfulle av antioksidanter, og kokte rødbeter er veldig sunt.

Slik går du frem:

  1. Kok opp vann i en stor kjele.
  2. Vask rødbetene og skjær av bladene. Husk å koke rødbeter med skall, og la stilken sitte på med ca. 5 cm. Da unngår du at beten mister fargen og at saften renner ut i kokevannet.
  3. Legg betene i vannet, og skru ned varmen.
  4. Avhengig av størrelse skal rødbeter koke i mellom 40–70 minutter. Beten er en hard grønnsak, og derfor kan koketiden bli lang. 
  5. Rødbetene er møre og ferdige når du kan stikke en liten kniv igjennom uten for mye motstand.
  6. Når betene er ferdigkokte, kan du enkelt skrelle av stilk og skall med fingrene.

Hjemmelagde syltede rødbeter

Ønsker du å bruke de kokte rødbetene til egen sylting av rødbeter? Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til norsk hverdagskost, og hjemmesyltet smaker enda bedre enn de du kjøper i butikken.

Slik går du frem

Du trenger:

  • 1 kg rødbeter
  • 3 dl eddik (7%)
  • 200 g sukker
  • 2 dl vann

Slik gjør du:

  1. Kok rødbetene som beskrevet over, la dem kjøle seg ned, og skrell dem.
  2. Del betene i skiver og legg dem i rene glass.
  3. Lag lake ved å koke opp eddik, sukker og vann i en kjele til alt sukkeret har løst seg opp. Du kan gjerne også tilsette litt krydder.
  4. Hell laken over i glassene med betene, sett på lokk og oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Velg blant 50 nye smakfulle middager hver uke

Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.