Laksepakker på grillen

Det fine med disse laksepakkene er at alle kan lage sin egen favoritt. Fyll pakkene med det du har i kjøleskapet – poteter fra gårsdagens middag, eller grønnsaker som ligger igjen i grønnsaksskuffen.

  • 600 g kokte poteter
  • 600 g forskjellige grønnsaker, f.eks reddiker, løk, mais, paprika, asparges og tomat
  • 1 stk appelsin
  • 600 g laksefilet
  • aluminiumsfolie
  • smør
  • salt
  • pepper

Kutt potetene i skiver. Rens, skrell og kutt grønnsakene i jevnstore biter. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Fordel grønnsakene, laksen og litt smør i aluminiumsfolie, og krydre med salt, pepper og det revne appelsinskallet. Pakk aluminiumsfolien godt sammen rundt grønnsakene og fisken. Grill pakkene over den direkte varmen på grillen i omtrent 20 minutter, eller stek dem i ovnen ved 225 grader.

Image alt text

Appelsin- og chilirømme:

Det er utrolig enkelt å lage en god dressing du kan toppe laksepakkene med. Smak til rømme med det du liker eller har tilgjengelig av råvarer og krydder. Her er oppskriften på en frisk appelsin- og chilirømme.

  • 1 beger lettrømme
  • 1 appelsin
  • ½ ts chiliflakes

Ha rømmen i en skål. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Smak til rømmen med chiliflakene, appelsinskallet og saften fra appelsinen, salt og pepper.

Image alt text