Laksepakker på grillen
Det fine med disse laksepakkene er at alle kan lage sin egen favoritt. Fyll pakkene med det du har i kjøleskapet – poteter fra gårsdagens middag, eller grønnsaker som ligger igjen i grønnsaksskuffen.
- 600 g kokte poteter
- 600 g forskjellige grønnsaker, f.eks reddiker, løk, mais, paprika, asparges og tomat
- 1 stk appelsin
- 600 g laksefilet
- aluminiumsfolie
- smør
- salt
- pepper
Kutt potetene i skiver. Rens, skrell og kutt grønnsakene i jevnstore biter. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Fordel grønnsakene, laksen og litt smør i aluminiumsfolie, og krydre med salt, pepper og det revne appelsinskallet. Pakk aluminiumsfolien godt sammen rundt grønnsakene og fisken. Grill pakkene over den direkte varmen på grillen i omtrent 20 minutter, eller stek dem i ovnen ved 225 grader.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fgodtlevert%2Fb9580b1fd85c5ed16b098d871a5860d8593ac0f6-1920x1400.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
Appelsin- og chilirømme:
Det er utrolig enkelt å lage en god dressing du kan toppe laksepakkene med. Smak til rømme med det du liker eller har tilgjengelig av råvarer og krydder. Her er oppskriften på en frisk appelsin- og chilirømme.
- 1 beger lettrømme
- 1 appelsin
- ½ ts chiliflakes
Ha rømmen i en skål. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Smak til rømmen med chiliflakene, appelsinskallet og saften fra appelsinen, salt og pepper.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fgodtlevert%2Fbb7eb1c1fd1e90db1c143a64bae63b8ca66f2d4e-1920x1400.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)