Langtidsstekt lammelår

Ingen påske uten et saftig lammelår, er det nok mange som vil si. Og det er ikke så rart, helstekt lammelår er en helt nydelig påskemiddag! Når lammelåret blir langtidsstekt på lav temperatur i ovnen over lang tid, blir kjøttet ekstra mørt og saftig.

Du trenger:

  • 1 lammelår
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • salt og pepper

Lammelår med hvitløk- og rosmarin:

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stek lammelåret øverst i ovnen i omtrent 8 minut­ter, til det har fått en lys og gyllen farge. Ta ut kjøttet, og skru ned ovnen til 90 grader med over- og undervarme. La døren stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen.
  3. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i kjøttet med en kniv, og dytt inn hvitløksbåtene. Finhakk rosmarinen, og gni den inn med lamme-låret. Legg lammelåret i en stor ildfast form, og sett i et steketermometer.
  4. Stek kjøttet i 5–6 timer, til temperaturen på steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet middels godt stekt. Stek lammelåret til steketermometeret viser 75 grader om du ønsker det gjennomstekt.

Server med glaserte rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.