Norge Godtlevert

Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.

Vi snakker om toma­ter fra Jæren, blomkål fra Huseby gård og kylling fra Ytterøy. Og om de beste norske råvarene i sesong er en hjertesak, kan vi vel kalle bøndene våre helter.

Image alt text

For det er klart at tomaten smaker litt bedre når vi vet at det er vår venn Johannes som har dyrket den frem, han overlater ingenting til tilfeldighetene. Eller at den tomaten er så proppfull av vitaminer nettopp på grunn av Johannes, ja, og solen på Jæren, da.

Så det er klart at vi heier på den norske bonden. Det kommer vi alltid til å gjøre. Så neste gang du åpner matkassen din, skal du ikke se bort fra at det ligger en tomat der som nettopp Johannes har dyrket frem. Eller at blom­kålhodet har fått kjærlighet av Ellen fra Huseby. Og det, det synes vi er godt.