Bakt restepotet

Det hender at man ikke bruker opp alt kjøttet eller grønnsakene når man lager middag. Et godt forslag er å lage bakt restepotet med det tilbehøret som finnes igjen i kjøleskapet.

  • Kokte poteter
  • Bacon, pølser eller kjøttdeigrester
  • Løk, gressløk eller purre
  • Osterester
  • Crème fraîche eller rømme


  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Lag et snitt i, eller del gårsdagens poteter i to, og fyll dem med baconet, pølsene eller kjøttdeigen. Du kan eventuelt blande litt finhakket løk, gressløk eller purre og litt osterester inn med kjøttet før du har det i potetene. Fordel de fylte potetene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
  3. Topp de bakte reste­potetene med crème fraîchen eller rømmen og litt salt og pepper.