Hjem
/
Små løkpaier med friske urter
Små løkpaier med friske urter
Del

Små løkpaier med friske urter

Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
30. april, 2021
  • ferdig paibunn
  • 3 store løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts tørket persille
  • 2 dl creme fraiche
  • blåmuggost
  • urter

Varm opp stekeovnen til 180 grader. Del paideigen i fire og legg den på et stekebrett med bakepapir. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i litt olje, 2 ss eplesidereddik, 1 ts honning, løk og hvitløk. Stek det hele i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen og karamellisert. Krydre med persille, og smak til med salt og pepper. Smør crème fraîche utover paideigen, men stopp før du kommer helt ut i kanten. Topp med løkblandingen og blåmuggosten. Brett kanten uten crème fraîche over, så du får en pen kant rundt hele. Stek løkpaien i 10-12 minutter. Pynt løkpaien med friske urter, som for eksempel dill, timian eller kjørvel.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.