Panzanella - italiensk brødsalat

Panzanella er en italiensk salat med brødkrutonger. Den er perfekt å lage hvis du har brød som begynner å bli litt tørt. En mettende salat, som også passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmåltider.

Du trenger (til 4 personer)

  • 1/2 brød
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1 bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss eplesider- eller rødvinseddik
  • 1 sitron
  • Salt, pepper og ekstra olivenolje

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.

Kutt brødet i store terninger. Fordel brødterningene på et stekebrett med bakepapir, drypp over litt olje, og stek brødterningene i ovnen i 20 minutter. Vend på de underveis, så de får fin farge på alle kanter.

Kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk basilikumen.

Bland sammen brød, tomater, agurk, rødløk, basilikum, olivenolje og eddik i en salatbolle. Klem over litt saft fra sitronen og smak til med salt og pepper.

Tips!
Dryss gjerne litt finhakket hvitløk over brødet når du steker det. Ha grillet paprika, ansjos og kapers i salaten for enda mer smak. Det er også godt med litt ost i salaten, så hvis du har rester av parmesan eller annen ost, riv det over salaten ved servering.

Flere oppskrifter og gode tips til sommerens grillmåltider finner du her