Hjem
/
Potetsalat på to måter
Potetsalat på to måter
Del

Potetsalat på to måter

Ingen sommer uten potetsalat! Potetsalat passer til det meste, og kan varieres nesten i det uendelige. Det er bare å finne frem det du har i grønnsaksskuffen og bruke fantasien. Men så trenger du heller ikke så mange ingredienser for å få til en skikkelig god potetsalat - det enkle er ofte det beste. Her tipser vi om to enkle varianter - en basert på en sennepsvinaigrette og en med en base av crème fraiche.
28. juni, 2021

Potetsalat med reddiker, vårløk og sennepsvinaigrette

Du trenger (til 4 personer)

  • 700 g poteter (gjerne nypoteter, dersom de er i sesong)
  • 1 bunt reddiker
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt bladpersille
  • Sennepsvinaigrette

Slik gjør du:

Start med sennepsvinaigretten. Bland sammen 1 ss dijonsennep og 1 ss honning (gjerne akasiehonning). Rør i 5 ss hvitvinseddik og bland så i ca 1,5 dl olivenolje under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene til de er møre (hvor lenge, kommer an på hva slags poteter, og hvor store de er. Pass på at de ikke koker i stykker. Når potetene er litt avkjølt, deler du de i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skyll og kutt endene av reddikene, og del dem i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og skyll og finhakk bladpersillen. Bland alt sammen - gjerne mens potetene fremdeles er litt lunkne, så trekker de til seg mer av smakene fra vinaigretten.

Potetsalat med crème fraiche og sitron

Du trenger (til 4 personer)

  • 700 g poteter
  • 2 dl crème fraiche, lettrømme eller yoghurt
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Denne er superenkel - kok potetene til de er akkurat møre, avkjøl og del i passende deler. Bland sammen med créme fraichen (eller om du heller velger å bruke rømme eller yoghurt for en litt lettere variant), sitron og smak til med salt og pepper.

Tips!

Du kan som sagt variere potetsalaten etter hva du har i kjøleskapet, eller hva du skal servere den til. Skal du lage fisk, kan du smaksette potetsalaten med gressløk, dill og kapers. Til kylling passer det bra å bytte ut persille med estragon og timian. Og skal du lage en skikkelig greasy storfe- eller svinerett, kan du blande i mais og bacon i potetsalaten.

For mer grillinspirasjon, sjekk våre grilloppskrifter som vi har samlet her.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.