Hjem
/
Lag en forfriskende rabarbralimonade
Lag en forfriskende rabarbralimonade
Del

Lag en forfriskende rabarbralimonade

Har du rabarbra som vokser i hagen (eller en nabo som har litt til overs)? Det sies at rabarbra bør høstes innen sankthans, da er smaken på sitt beste. Et tips er uansett å kutte den ned en stund før, så rekker den kanskje å vokse ut igjen en gang til i løpet av sommeren. Rabarbra kan jo brukes til så mye, og det er lite som smaker så godt som en helt nystekt og lun rabarbrakake med hjemmelaget vaniljekrem. Men, du kan også prøve deg på denne forfriskende drikken – en frisk og superenkel rabarbralimonade.
23. juni, 2022

Du trenger:

  • 500 g rabarbra – skyltog kuttet i mindre biter
  • 1 tommelstor bit ingefær - revet
  • 1 sitron - både saften og skallet
  • 250 g sukker
  • 4 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp alle ingrediensene, og la det hele trekke i omtrent 15 minutter. Sil av væsken, og kjøl ned. Hell omtrent1 dl i et glass med isbiter, og fyll opp med vann med kullsyre, for eksempel tonic eller sitronbrus, hvis du ønsker den litt søtere. Du kan også fryse ned limonaden, og rispe den opp med en gaffel for en avkjølende granité.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem

Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.06.2022
Chimichurri er en urtebasert klassiker med røtter i Argentina. Passer utmerket til all slags grillmat, som saus ved siden av, eller som en marinade til kjøtt.
Godtlevert bilde
30.06.2022
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Her får du tips til et supergodt tilbehør - grillet purreløk med ramsløksmør. Passer utmerket med både kjøtt og kylling, eller sammen med masse annet grønt på grillen.
Godtlevert bilde
28.06.2022
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.06.2022
Chimichurri er en urtebasert klassiker med røtter i Argentina. Passer utmerket til all slags grillmat, som saus ved siden av, eller som en marinade til kjøtt.
Godtlevert bilde
30.06.2022
Du kan kjenne den på mils avstand. Lukten av grill. Den lukten, den betyr god mat og god stemning. For spør du oss, er det ingenting som slår grillmat om sommeren, det er selve smaken av norsk sommer. Her får du tips til et supergodt tilbehør - grillet purreløk med ramsløksmør. Passer utmerket med både kjøtt og kylling, eller sammen med masse annet grønt på grillen.
Godtlevert bilde
28.06.2022
Asparges har sesong fra mai til juni her til lands. Den er supergod å legge på grillen, men kan også brukes til så mye annet. Som i pai, for eksempel. Her får du oppskrift på en lekker aspargespai med Västerbottenost. Den lages med ferdigkjøpt butterdeig, som gjør den enkel og rask å slenge sammen. Finner du ikke Västerbottenost i din nærmeste butikk, kan du erstatte den med en vellagret Jarlsberg og litt parmesan.