Hjem
/
Souvlaki på grillen
Souvlaki på grillen
Del

Souvlaki på grillen

Det er lite som lukter sommer rundt Middelhavet slik som souvlaki på grillen. Dette er en skikkelig gresk sommerfavoritt, som også er veldig enkel å lage hjemme på din egen grill. Server gjerne sammen med en god grønn salat og poteter stekt i ovnen. Nam – skikkelig sensommermat!
28. juli, 2022

Slik lager du souvlaki på grillen

Ingredienser: (til 4 pers)

  • 800 gram svinenakke
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper
  • Sitron
  • Grillspyd

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 150 grader. Skjær kjøttet i terninger, ca 2x2 cm. Tre kjøttet på grillspydene, salte og pepre godt. Bland sammen olje, honning og de tørkede urtene til en marinade. Stek grillspydene i en grillpanne eller grill de på en kullgrill. Når de har blitt godt brunet, pensler du på marinaden og steker ferdig kjøttet i ovnen i ca 10 minutter, til det er gjennomstekt. Press over sitron. Server gjerne med en god urteolje eller tzatziki.

Tips! Hvis du skal bruke kullgrill, og har grillspyd av tre, er det viktig at du bløtlegger spydene ca 10-15 minutter før du trer på kjøttet, slik at de ikke tar fyr.

Få gode og varierte middager levert rett hjem

Nå har vi enda flere middager å velge mellom
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.