Hjem
/
Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter
Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter
Del

Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter

Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
15. september, 2022

Slik lager du vaffelrøre

Ingredienser:

  • 100 gram smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 1 egg

Slik gjør du:

Smelt smøret og visp inn resten av ingrediensene til du får en klumpfri røre. La røren hvile i omtrent 20 miuntter før du steker vaflene til de får en fin og gyllen farge. La de avkjøle seg på en rist – eller spis de helst mens de fremdeles er lune.

Slik lager du eplekompott

Ingredienser:

  • 1 kg epler – gjerne norske hvis det er sesong
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl eplemost
  • 1,5 dl sukker
  • Saften av 1 sitron
  • ½ ts kardemomme – gjerne nymalt hvis du får tak i

Slik gjør du:

Del og skrap ut frøene av vaniljestangen. Skrell og kutt eplene i små terninger. Legg eplene og vaniljen (frøene og hele stangen) i en gryte sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det hele koke på middels varme til eplene er myke, men ikke kokt i stykker. La det avkjøle seg, og fisk så ut vaniljestangen av kompotten.

Rist pekannøttene i ovnen på 160 grader i omtrent 10 minutter. Server nystekte vafler med eplekompott, ristede pekannøtter og litt krem. Forsøk også å toppe med et lite dryss havsalt – det smaker ekstra godt.

Her får du oppskrift på vår Opp-ned eplekake med karamell.



Få gode, sunne og varierte middager levert rett på døra

Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.