Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter

Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!

Slik lager du vaffelrøre

Ingredienser:

  • 100 gram smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 1 egg

Slik gjør du:

Smelt smøret og visp inn resten av ingrediensene til du får en klumpfri røre. La røren hvile i omtrent 20 miuntter før du steker vaflene til de får en fin og gyllen farge. La de avkjøle seg på en rist – eller spis de helst mens de fremdeles er lune.

Slik lager du eplekompott

Ingredienser:

  • 1 kg epler – gjerne norske hvis det er sesong
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl eplemost
  • 1,5 dl sukker
  • Saften av 1 sitron
  • ½ ts kardemomme – gjerne nymalt hvis du får tak i

Slik gjør du:

Del og skrap ut frøene av vaniljestangen. Skrell og kutt eplene i små terninger. Legg eplene og vaniljen (frøene og hele stangen) i en gryte sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det hele koke på middels varme til eplene er myke, men ikke kokt i stykker. La det avkjøle seg, og fisk så ut vaniljestangen av kompotten.

Rist pekannøttene i ovnen på 160 grader i omtrent 10 minutter. Server nystekte vafler med eplekompott, ristede pekannøtter og litt krem. Forsøk også å toppe med et lite dryss havsalt – det smaker ekstra godt.

Image alt text

Her får du oppskrift på vår Opp-ned eplekake med karamell.