Hjem
/
Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter
Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter
Del

Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter

Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
15. september, 2022

Slik lager du vaffelrøre

Ingredienser:

  • 100 gram smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 1 egg

Slik gjør du:

Smelt smøret og visp inn resten av ingrediensene til du får en klumpfri røre. La røren hvile i omtrent 20 miuntter før du steker vaflene til de får en fin og gyllen farge. La de avkjøle seg på en rist – eller spis de helst mens de fremdeles er lune.

Slik lager du eplekompott

Ingredienser:

  • 1 kg epler – gjerne norske hvis det er sesong
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl eplemost
  • 1,5 dl sukker
  • Saften av 1 sitron
  • ½ ts kardemomme – gjerne nymalt hvis du får tak i

Slik gjør du:

Del og skrap ut frøene av vaniljestangen. Skrell og kutt eplene i små terninger. Legg eplene og vaniljen (frøene og hele stangen) i en gryte sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det hele koke på middels varme til eplene er myke, men ikke kokt i stykker. La det avkjøle seg, og fisk så ut vaniljestangen av kompotten.

Rist pekannøttene i ovnen på 160 grader i omtrent 10 minutter. Server nystekte vafler med eplekompott, ristede pekannøtter og litt krem. Forsøk også å toppe med et lite dryss havsalt – det smaker ekstra godt.

Her får du oppskrift på vår Opp-ned eplekake med karamell.



Få gode, sunne og varierte middager levert rett på døra

Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.