Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.
06. desember, 2019
300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
½ appelsin
Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
Ispinner
Cellofanpose
Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
3 dl melk (til severing)
Sjokolade på pinne
Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.
Servering
Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken og rør om til sjokoladen har smeltet.
Server gjerne med pisket krem.
Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade for å gjøre pinnene mer spennende.
Del
Nyeste poster
Nyeste poster
03.08.2022
Å spise sunt trenger verken å være tidkrevende eller komplisert, enten du skal lage familiemiddag og barnevennlig mat, eller middag til én. Med våre middagstips er du godt på vei til en sunnere hverdag.
En vegetar-middag kan være vel så næringsrik og smake like godt som en rett som ikke er vegetarisk. La deg inspirere og test ut noen av disse vegetaroppskriftene!
I en hektisk hverdag med jobb, skole og andre aktiviteter er det fort gjort å nedprioritere tid til matlagingen. Men hvorfor ikke lage en enkel og rask middag som også er næringsrik og også smaker godt?
Å spise sunt trenger verken å være tidkrevende eller komplisert, enten du skal lage familiemiddag og barnevennlig mat, eller middag til én. Med våre middagstips er du godt på vei til en sunnere hverdag.
En vegetar-middag kan være vel så næringsrik og smake like godt som en rett som ikke er vegetarisk. La deg inspirere og test ut noen av disse vegetaroppskriftene!
I en hektisk hverdag med jobb, skole og andre aktiviteter er det fort gjort å nedprioritere tid til matlagingen. Men hvorfor ikke lage en enkel og rask middag som også er næringsrik og også smaker godt?