Varm sjokolade på pinne

Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.

  • 300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
  • ½ appelsin
  • Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
  • Ispinner
  • Cellofanpose
  • Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
  • 3 dl melk (til severing)

Sjokolade på pinne

  1. Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
  3. Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.

Servering

  1. Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken
    og rør om til sjokoladen har smeltet.
  2. Server gjerne med pisket krem.


Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade
for å gjøre pinnene mer spennende.

Image alt text