Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.
06. desember, 2019
300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
½ appelsin
Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
Ispinner
Cellofanpose
Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
3 dl melk (til severing)
Sjokolade på pinne
Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.
Servering
Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken og rør om til sjokoladen har smeltet.
Server gjerne med pisket krem.
Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade for å gjøre pinnene mer spennende.
Del
Nyeste poster
Nyeste poster
29.03.2022
Har du lyst på middagstips som bestilles uke etter uke? Det går i gyroskjøtt, pastasløyfer med svinestrimler, pasta carbonara, kjøttkaker og indrefilet av svin.
Har du lyst på middagstips som bestilles uke etter uke? Det går i gyroskjøtt, pastasløyfer med svinestrimler, pasta carbonara, kjøttkaker og indrefilet av svin.