Squashtacos med chilistekt kjøttdeig og pico de gallo

Squashtacos

med chilistekt kjøttdeig og pico de gallo
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Grønn squash
1 stk
Revet ost
100 g
(Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
689 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
26 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg et brett eller en fjøl oppå bakepapiret når squashen skal snus. Snu squashen og legg den over på stekebrettet igjen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skyll og kutt squashen i tynne skiver. Strø den revne osten på et stekebrett med bakepapir, og legg squashskivene over sånn at de overlapper. Ringle over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek squashen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er lett gyllen. 
Skyll tomaten og korianderen, og skrell rødløken. Kutt tomaten i små terninger, og finhakk korianderen og rødløken. Ha det hele i en serveringsskål, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av chilimiksen og litt salt, og vend inn ½ dl vann. Kok opp, skru ned til lav varme, og hold kjøttdeigen varm frem til servering. 
 Legg et nytt bakepapir oppå squashen, og snu forsiktig (se tips). Fjern bakepapiret fra osten, og stek det hele videre i ovnen i 5 minutter, til osten også er gyllen. Kutt squashtacosene i firkanter før servering.
Skyll og kutt salaten i strimler. Fyll squashtacosene med kjøttdeigen, salaten og pico de galloen, og topp med tortillachipsene. 
God middag!