Svinekam og potetsalat med brokkoli, mais og valnøtter

Svinekam og potetsalat

med brokkoli, mais og valnøtter
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Mais
1 pakke
Rødløk
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Urtemiks
½–1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
744 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server grønnsakene, dressingen og potetene hver for seg, for en mer barnevennlig rett. Kok brokkolien med potetene de siste to minuttene av koketiden og stek løken sammen med maisen hvis dere foretrekker det.

Skyll og kutt potetene i terninger, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og la potetene dampe godt av seg. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger. Hell laken av maisen. Skrell og finhakk løken, og grovhakk valnøttene.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering. 
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og stek brokkolien og maisen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre med litt salt og pepper, og ha det over i en salatbolle (se tips). Vend inn løken, crème fraîchen og de ferdigkokte potetene, og smak til med urtemiksen, salt og pepper. Topp salaten med valnøttene. 
God middag!