Mild texmex-bowl
med kjøttdeig, ris og grønnsakerNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Lime
½ stk
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 833 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mos avokadoen sammen med rømmen, og smak til med litt limesaft, salt og pepper hvis dere heller vil lage en guacamole.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Skjær et snitt rundt avokadoen, vri halvdelene fra hverandre og ta ut steinen. Løft ut avokadokjøttet med en skje og kutt det i tynne skiver. Ha grønnsakene i hver sin skål. Skvis litt saft fra limen over avokadoskivene så de ikke blir brune (se tips).
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av three spicen og litt salt, og hell over ½ dl vann. Gi det et oppkok, skru ned varmen, og hold kjøttdeigen varm frem til servering.
Del resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og sett grønnsakene og kjøttdeigen på bordet slik at alle kan lage sin egen bowl. Server rømmen til retten.
God middag!