Strimlet ytrefilet av svin med bakte poteter
spicy ertekrem og limebakte gulrøtterNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Lime
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ts
Spinat
50 g
Grønne erter
125 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Vann
1½ dl
Margarin
1 ss
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Olje
1 ts
Reddiker
1 bunt
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 471 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass mengde vann i ertekremen etter deres ønske. Kremen skal helst være litt løs, slik at den kan smøres enkelt på tallerkener.
Skyll potetene og limen, og skrell gulrøttene. Kutt potetene i båter, gulrøttene i grove biter og limen i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg limen med snittflaten ned på brettet. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, til det er gyllent og mørt. Skiv saften fra halve limen over gulrøttene ved servering.
Skyll spinaten. Kok opp 1½ dl vann i en liten kjele sammen med 1 ss margarin. Kok ertene og spinaten i smørvannet i omtrent 3 minutter. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med ønsket mengde av chilimiksen og litt salt. Skru ned til lav varme, og hold kremen lun frem til servering (se tips). Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter under omrøring, til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Stek gjerne kjøttet i to omganger, slik at det ikke blir for fullt i pannen.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Smak til ertekremen med resten av saften fra den bakte limen. Smør kremen på tallerkener, og ringle yoghurten i en sirkel over. Fordel potetene, kjøttet, gulrøttene og reddikskivene oppå.
150g Ertekrem: 100g Kjøtt: 125g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!