Vegetar
Pasta og plantebaserte chunks i tomatsaus
med frisk mozzarellaNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Linguine
200 g
Tomat
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Plantebaserte chunks
280 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
1 dl
Grønt eple
½–1 stk
Bladpersille
1 bunt
Lettrømme
½ pakke
Fersk mozzarella
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 966 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek plantechunksene i stekepannen før du lager sausen, slik at de får en jevn stekeskorpe. Ta chunksene ut av pannen, lag sausen, og ha dem tilbake i sausen et par minutter før servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten i terninger og finhakk løken. Del eller riv chunksene i mindre biter hvis de er store. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek løken og tomaten i 2–3 minutter, og krydre med litt salt. Hell på 1 dl vann, og la sausen småkoke under lokk i 5 minutter.
Skyll eplet og persillen. Kutt eplet i små terninger og finhakk persillen. Vend rømmen, eplet og halvparten av persillen sammen i en skål, og smak til med salt og pepper. Kutt mozzarellaen i tynne skiver.
Ha plantechunksene i tomatsausen, gi det et oppkok, og smak til med soyasausen. Spe eventuelt med mer vann hvis sausen blir for tykk. Legg mozzareallskivene i sausen, og la dem smelte under lokk i et par minutter. Ringle over litt olivenolje ved servering.
Fordel pastaen og tomatsausen med plantechunksene på tallerkener, og topp med eplekremen og resten av persillen.
God middag!