Pasta og plantebaserte chunks i tomatsaus med frisk mozzarella
Vegetar

Pasta og plantebaserte chunks i tomatsaus

med frisk mozzarella
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Linguine
200 g
(Hvete)
Tomat
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Plantebaserte chunks
280 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
1 dl
Grønt eple
½–1 stk
Bladpersille
1 bunt
Lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
966 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek plantechunksene i stekepannen før du lager sausen, slik at de får en jevn stekeskorpe. Ta chunksene ut av pannen, lag sausen, og ha dem tilbake i sausen et par minutter før servering.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten i terninger og finhakk løken. Del eller riv chunksene i mindre biter hvis de er store. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek løken og tomaten i 2–3 minutter, og krydre med litt salt. Hell på 1 dl vann, og la sausen småkoke under lokk i 5 minutter. 
Skyll eplet og persillen. Kutt eplet i små terninger og finhakk persillen. Vend rømmen, eplet og halvparten av persillen sammen i en skål, og smak til med salt og pepper. Kutt mozzarellaen i tynne skiver. 
 Ha plantechunksene i tomatsausen, gi det et oppkok, og smak til med soyasausen. Spe eventuelt med mer vann hvis sausen blir for tykk. Legg mozzareallskivene i sausen, og la dem smelte under lokk i et par minutter. Ringle over litt olivenolje ved servering. 
Fordel pastaen og tomatsausen med plantechunksene på tallerkener, og topp med eplekremen og resten av persillen. 
God middag!