Bibimbap med hoisinstekt svinekjøtt, lettsyltet agurk, speilegg og fullkornsris
Roede

Bibimbap med hoisinstekt svinekjøtt

lettsyltet agurk, speilegg og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Agurk
½–1 stk
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Egg
2 stk
(Egg)
Mager svinekam i skiver
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
724 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wok gulrøttene, spinaten og chilien med sesamfrøene i litt olje i omtrent 2 minutter.

Tilbered risen som anvist på pakkene.  
 Skyll eller skrell agurken, og kutt den i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 1 ss sukker og 1 dl vann i en bolle, og visp det sammen. Vend inn agurkskivene, og la dem stå å marinere frem til servering.  
 Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll spinaten og chilien. Kutt chilien i tynne skiver, og del limen i båter. 
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt til de er gylne, og ha dem over i en liten skål. Senk temperaturen til middels varme, og ha litt olje i pannen. Stek to speilegg i omtrent 3 minutter, og legg dem over på en tallerken.
 Kutt kjøttet i strimler. Tørk ut av stekepannen og varm den opp til høy varme igjen. Tilsett litt ny olje, og stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha over hoisinsausen og ½ dl vann, og kok opp.
Fordel risen i to serveringsskåler, og topp med agurken, gulrøttene, spinaten, kjøttet og speileggene. Dryss over chilien og sesamfrøene, og server limebåtene ved siden av. 
100 g Kjøtt: 100 g Grønnsaker: 150 g Egg: 1 stk Hoisinsaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!