Panert torsk med gulrotkrem, stekt hodekål og lettsyltet rødløk

Roede

Panert torsk med gulrotkrem

stekt hodekål og lettsyltet rødløk
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Margarin
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Hodekål
300 g
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Yoghurt naturell
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
693 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
87 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare litt tid, kan hodekålen kuttes i strimler og stekes på middels varme i omtrent 5 minutter. Vend litt av yoghurten inn i gulrotkremen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to om de er store. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel dem på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til er er gjennomstekte.
 Skyll sitronen, finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og ha halvparten av skallet i en liten skål. Skrell og kutt løken i så tynne skiver som mulig. Ha løken i en annen skål, og vend inn saften fra sitronen og litt salt.
Ha fisken på den andre siden av stekebrettet med gulrøttene, og stek fisken i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Fjern det ytterste laget på kålen, og del den i to båter gjennom stilken (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålbåtene på hver snittflate i omtrent 2 minutter. Ha i ½ dl vann, og la dem dampe under lokk i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Ha gulrøttene og 1 ss margarin i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser til en glatt krem. Tilsett litt vann om du ønsker en tynnere konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Ha yoghurten i skålen med sitronskallet fra punkt 4, og smak til med salt og pepper (se tips).
150 g Fisk: 1 stk (90g) Gulrotkrem: 2 ss Hodekål: 150g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!