Roede
Panert torsk med gulrotkrem
stekt hodekål og lettsyltet rødløkNy oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Margarin
1 ss
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Panert torsk
360 g
Hodekål
300 g
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Yoghurt naturell
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil spare litt tid, kan hodekålen kuttes i strimler og stekes på middels varme i omtrent 5 minutter. Vend litt av yoghurten inn i gulrotkremen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to om de er store. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel dem på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til er er gjennomstekte.
Skyll sitronen, finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og ha halvparten av skallet i en liten skål. Skrell og kutt løken i så tynne skiver som mulig. Ha løken i en annen skål, og vend inn saften fra sitronen og litt salt.
Ha fisken på den andre siden av stekebrettet med gulrøttene, og stek fisken i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Fjern det ytterste laget på kålen, og del den i to båter gjennom stilken (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålbåtene på hver snittflate i omtrent 2 minutter. Ha i ½ dl vann, og la dem dampe under lokk i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha gulrøttene og 1 ss margarin i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser til en glatt krem. Tilsett litt vann om du ønsker en tynnere konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha yoghurten i skålen med sitronskallet fra punkt 4, og smak til med salt og pepper (se tips).
150 g Fisk: 1 stk (90g) Gulrotkrem: 2 ss Hodekål: 150g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!