Hvitløksstekt kylling med grana padanosjy
bakte grønnsaker og estragonsmørNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Poteter
350 g
Kyllingbryst
300 g
Hvitløksfedd
2 stk
Smør
1 ss
Grana Padano
½–1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
3 dl
Estragon
1 pakke
Smør
25 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 742 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil lage estragonsmøret så kan du smake til sjyen med krydderet istedenfor.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Ta ut 25 g smør fra kjøleskapet, og la det temperere på kjøkkenbenken.
Skrell og kutt gulrøttene og løken i grove biter. Skyll og kutt potetene i båter. Ha det hele utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og knus hvitløksfeddene. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje, 1 smør og de knuste hvitløksfeddene med skallet. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Øs hvitløkssmøret over kyllingen imens den steker. Ha kyllingen og smøret i en ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er ferdigstekt.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme, og ha i 1 ss smør. Dryss over 1 ss mel og pisk inn 3 dl vann, balsamicovinaigretten og hønsebuljongen. Kok over middels varme i omtrent 5 minutter. Finriv osten på et rivjern, og pisk den inn i sjyen. Smak til med salt og pepper.
Rør sammen smøret fra punkt 1 med estragonen og litt salt (se tips).
God middag!