Hvitløksstekt kylling med grana padanosjy, bakte grønnsaker og estragonsmør

Hvitløksstekt kylling med grana padanosjy

bakte grønnsaker og estragonsmør
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Poteter
350 g
Kyllingbryst
300 g
Hvitløksfedd
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Grana Padano
½–1 pakke
(Egg, Melk)
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Estragon
1 pakke
Smør
25 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
742 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil lage estragonsmøret så kan du smake til sjyen med krydderet istedenfor.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Ta ut 25 g smør fra kjøleskapet, og la det temperere på kjøkkenbenken. 
Skrell og kutt gulrøttene og løken i grove biter. Skyll og kutt potetene i båter. Ha det hele utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter.    
Krydre kyllingen med salt og pepper, og knus hvitløksfeddene. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje, 1 smør og de knuste hvitløksfeddene med skallet. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Øs hvitløkssmøret over kyllingen imens den steker. Ha kyllingen og smøret i en ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er ferdigstekt.       
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme, og ha i 1 ss smør. Dryss over 1 ss mel og pisk inn 3 dl vann, balsamicovinaigretten og hønsebuljongen. Kok over middels varme i omtrent 5 minutter. Finriv osten på et rivjern, og pisk den inn i sjyen. Smak til med salt og pepper.     
Rør sammen smøret fra punkt 1 med estragonen og litt salt (se tips). 
God middag!