Falafelbowl med krydret gulrot- og kikertmos, myntekrem, syltet rødløk og zaatar-krutonger
Vegetar

Falafelbowl

med krydret gulrot- og kikertkrem, myntepaste, syltet rødløk og zaatar-krutonger
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
2 stk
Kikerter
1 pakke
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Zaatar
1 pakke
Brioche hamburgerbrød
1 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Falafler
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Mynte
1 bunt
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Olje
½–1 dl
Ruccola
50 g
Mandelflak
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
790 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver, og skrell hvitløken. Ha gulrotskivene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne og møre. Hell laken av kikertene.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødløken, og la den trekke i laken frem til servering.
Smelt 1 ss smør i en stekepanne på middels varme, og vend inn zaataren. Del burgerbrødet i tynne skiver, og legg dem i en ildfast form. Hell over kryddersmøret, og stek brødet i ovnen i omtrent 3 minutter. Ha falaflene og eventuelt litt mer smør i stekepannen, og stek dem under omrøring i 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Snu brødskivene i ovnen, og stek dem videre i omtrent 3 minutter til.
Skyll mynten og spinaten, og ha det i et litermål sammen med saften fra halve sitronen og ½–1 dl olje. Kjør det hele til en jevn paste, smak til med litt salt og pepper, og ha kremen i en skål.
 Ha de ferdigstekte gulrøttene og hvitløken i litermålet fra forrige punkt sammen med kikertene og 1 ss olivenolje. Kjør det hele til en jevn krem med en stavmikser, og smak til med saft fra resten av sitronen, salt og ønsket mengde av chiliflakene. Spe med litt vann hvis mosen blir for tykk.
 Skyll og tørk ruccolaen. Fordel gulrotmosen i skåler, og topp med falaflene, ruccolaen, den syltede løken, myntekremen,  krutongene og mandelflakene. 
God middag!