Røkt svinebiff og bakt eplesalat med bulgur, grønnkål og timiansjy

Godt og rimelig

Røkt svinebiff og bakt eplesalat

med bulgur, grønnkål og timiansjy
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Bulgur
125 g
(Hvete)
Smør
½ ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Røkt svinekam uten ben
300 g
Timian
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
577 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken. Sil vannet fra den ferdigkokte bulguren, vend inn ½ ss smør, og krydre med litt salt og pepper. 
 Skrell løken og gulrøttene, og skyll eplet. Kutt gulrøttene i grove biter, og eplet og løken i båter. Fordel gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene og løken i ovnen i 10 minutter. Skru deretter ned ovnen til 180 grader varmluft, ta brettet ut av ovnen, og vend inn eplebåtene og grønnkålen. Stek det hele videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et fat, og la det hvile frem til servering. La fettet være igjen i pannen. 
 Skyll timianen og dra bladene av stilkene. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og rør inn ½ ss hvetemel og ønsket mengde timian i fettet. Tilsett soyasausen og spe med 2 dl vann, litt og litt under omrøring, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter, og pisk inn 1 ss smør før servering.
God middag!