Streetfood
Laktosefri
Thailandsk scampi- og svinebiffer med ris
lime, koriander og søt chilidipNy oppskrift
Under 35 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Mynte
½ bunt
Scampi naturell
150 g
Kjøttdeig av svin
150 g
Panering
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Egg
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
1 stk
Mynte
½ bunt
Koriander
½ bunt
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å steke en liten prøvekake for å sjekke om krydringen er slik dere ønsker, før man lager alle biffene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv hvitløken og ingefæren på et rivjern. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på rivjernet. Skyll all korianderen og mynten, og finhakk halvparten av bladene. Grovhakk scampiene. Ha scampien, hvitløken, ingefæren og den finhakkede korianderen og mynten i en bolle. Ha i kjøttdeigen, paneringen, ønsket mengde av chiliflakene, soyasausen, egget og saft og skallet fra limen.
Kna det hele godt sammen, og krydre med litt salt og pepper (se tips). Form farsen til omtrent 8 små biffer. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt av bunnen på salaten, og dra bladene fra hverandre. Skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem. Del limen i båter, og plukk resten av koriander- og myntebladene fra stilkene. Legg alt på et serveringsfat, eller i hver sin skål.
Server biffene i salatbladene og topp med mynte- og korianderbladene. Press litt saft fra limen over, og dypp salatwrapsenen i den søte chilisausen. Server risen til retten.
God middag!